Om oss


Hyttornas Hästgård är ett litet företag som försöker att ge kunderna och eleverna en upplevelse att ta med sig i vardagen. Djur och natur är en ”lisa” för själen. Vi startade vår verksamhet 2006.

024

På gården finns Islandshästar, Shetlandsponnyer, Gotlandsrusset Wictor och Bruksnordisen Skimra.

Här finns också katter och hunden Texas.

Oftast möter ni mig, Gittan, vid ett besök eller i telefonen.

Jag har jobbat inom barnomsorgen i många år och  många av aktiviteterna är riktade till just barn.  Jag har ridit sedan jag var 10 år och det har alltid funnits djur i familjen. Det här är en dröm som gått i uppfyllelse. Att få jobba med djur och människor.

Janne gör mycket på gården. Han skor bl a våra hästar och ser till att det finns mat hemma till hästarna. Fixar med hagar, vindskydd, vatten och snickrar.

Mitt intresse för djur har  alltid varit stort och möjligheten att kombinera olika intressen har  för  mig varit vägledande i företaget. För att få bättre kunskap och för att våga satsa på eget företag med hästar så var utbildningen till djurhomeopat ett bra sätt att få veterinärmedicinska kunskaper.

027

Vi vill med våran verksamhet förmedla kontakten mellan, djur, natur och människor för en meningsfull och avkopplande fritid. Du kan hos oss få en tillfällig flykt från vardagen, avkoppling, träning och frisk luft som är så välgörande. Du kan kanske få en adrenalinkick när du vågar något du inte trodde. En må-bra-känsla när du hittar harmoni med hästen i en magisk tölt eller svindlande galopp. Eller skritta på mjuka skogsstigar eller i ett vintrigt landskap där du kommer nära naturen och djuren. Vårblommor! Höstfärger! 

KONTAKT info@hyttornashastgard.se eller 0730-577747

 

Jag började också rida på shetlandsponny.  Tiden på min egen ridskola när jag var runt 10 år har präglat mig mycket och många ideer har jag kvar därifrån. Många minnen och känslor som jag burit med mig genom  livet som jag gärna vill att andra människor också ska få uppleva.

Här rider jag på shetlandsponnyn Julle och har precis snurrat runt med sadeln och klamrat mig fast under hans mage.  Därav den något bistra minen! Julle lärde jag mig också att köra.

© Copyright Hyttornas Hästgård - Birgitta Roth Kurkkio - 0730-577747