Äppelbo Sirap


Jag är en fuxfärgad Shetlandsponny som är född 1989.
E: Pemboa Spanish Gold  U: Polly II
Uppfödd av Kerstin Damborg i Alingsås

Jag har tävlat mycket i ponnytrav och bl a sprungit Lilla Elitloppet när jag var yngre. Jag är pigg och framåt och älskar att få trava fort. Jag är ju en shetlandsponny så jag kan vara riktigt envis om jag sätter den sidan till. Galopp kan vara lite svårt  och jag travar hellre men kan om jag har en ryttare som är ganska duktig. Jag är lite studsig att sitta på men har man bara lite balans och är avslappnad så går det bra. Är lydig för det mesta och är lättlärd. Vet hur man ska uppföra sig men kan säga ifrån om någon är för stökig. Har ett stort,speciellt steg och går på ordentligt.  Ett charmtroll tycker matte!

Jag är en ganska stor shettis och tycker om att bli ompysslad. När jag blir selad och ska dra vagn så blir jag överlycklig och kan bli ganska het. Sitter i sen min tävlingskarriär. Blir lite för pigg för att vara en bra läromästare i körning tycker matte. Ridmässigt fungerar jag utmärkt!

Jag  var foderhäst på gården i tre år innan matte köpte mig  i september-09  så nu får jag stanna här med mina kompisar.

Sirap har under några år gått som sällskap till ett shetlandssto i grannbyn. Med åren så har han fått förslitningsskador i båda knäna bak så han får ont vid ridning och körning.

Juni 2016 och Sirap är hemma igen. Han och Nitro får hålla varandra sällskap och uppfostra Zeke när övriga shettisar jobbar.

3 kommentar


You must be logged in to post a comment.

© Copyright Hyttornas Hästgård - Birgitta Roth Kurkkio - 0730-577747