Cleopatra


CLEOPATRA    Sto    Mörkbrun    Född: 2000

Okänd härstamning

Okänd uppfödare

Korsningsponny

Vi är kanske hennes femte ägare. Flyttade hit i Juni 2013 från St.Skedvi.

Väldigt trevlig när man väl vinner hennes förtroende. Avvaktande och misstänksam mot nya personer. Vaktar på sin mathög även mot hästar och människor som är långt ifrån. Hotar men ger sig om man inte visar sig rädd. Är svår att ta i hagen för okända men kommer själv fram till de hon känner förtroende för.

Ingen ridskolehäst eftersom hon inte fixar att ha okända omkring sig och hon gillar inte när det är stökigt och rörigt. Hon har också patellaupphakning som gör att när det ibland låser sig så far hon iväg. Då är det inte så roligt att sitta på. Hon tömkörs ibland och får komma ut och gå emellanåt. Hon går på lösdrift så att hon får röra på sig och springa med de andra små hästarna.

Hon har alltid varit knepig att hålla i gott hull. Magrade av första vintern och fick löss. Andra vintern fick hon fri tillgång på hö och halm. Klarade hullet bra men fick ändå löss. Tredje vintern fick hon också hösilage men då fick hon fång. Alla hästarna gick då i en annan hage där de inte rörde sig lika mycket. Hon svarade inte på vanliga medicineringen förrän hon fick medicin mot diabetes. Blev fullt återställd.

Har t o m gått på bete i skogen nu i sommar. Det har hon gjort sen hon kom hit utom då den första sommaren eftersom hon även hade haft fång på våren innan hon flyttade hit.

Hon är lätt att klippa, sko och är inte rädd för något i miljön. Tar för sig i hagen. Gillar att arbeta.

Varför berättar jag då allt det här?

Jag tycker det är intressant och jag lär mig mycket när det är lite speciella hästar att ta hand om.

179

You must be logged in to post a comment.

© Copyright Hyttornas Hästgård - Birgitta Roth Kurkkio - 0730-577747