Fjödur frà Kùskerpi


Islandsfött skimmelsto född 1985.
e: Holmi frà Stykkisholmi
u: Harka frà Kùskerpi

Ett trevligt fyrgångssto med mycket mjuka gångarter.

Har varit avelssto i många år och blev inriden som 13-åring utan problem. Har fått 10 föl i Sverige varav ett finns här på gården. Birkir kan ni läsa om på hans sida.

Alla  avkommor har blivit avblekbara skimlar och Fjödur är nu alldeles vit. Hon har aldrig varit särskilt renlig av sig utan alltid rullat sig där det är som lortigast. När hon är nyduschad och schamponerad så gnistrar hon som silver.

Hon är en väldigt snäll och säker dam och fick ofta ta barn och ungdomar ut på tur. Nu går hon inte så mycket. Kanske någon kort, liten vända med något barn. När hon får vara inne på nätterna så är hon väldigt pigg och skuttar och bockar när hon får komma ut. Gör alltid sitt bästa. Har varit  en ”klippa” i verksamheten.

I flocken är hon snäll mot alla och den som inte bråkar får mycket gärna äta ur samma hög. Bråkar dom så går hon men kan säga ifrån också. Om den som ska hämta  i hagen har lite bråttom så brukar hon hålla sig undan, lika om det kommer någon som hon inte känner.

Är lite stel i sina leder men har alla tänder kvar så hon är i lite för gott hull just nu. Har alltid varit lättfödd. Har de senaste åren gått som sällskap till unghästarna. Är en mycket bra ”barnpiga”. Är gammelmormor till Pyrniros och mormor till Venus. Läs om dem på deras sidor.

Fjödur somnade in på midsommardagen 2018. Hon blev 33 år. 

 

002

Vaktar när unghästarna vilar!

286Ut på en skrittur med Wictor!

En kommentar


  • linnéa

    jätte kul ridläger med dej och skogar<3 du har jätte skön galopp och tycker att det var kul att galoppera med dej när vi red ut<3 (även om det spö regnade)

    14 september, 2012

You must be logged in to post a comment.

© Copyright Hyttornas Hästgård - Birgitta Roth Kurkkio - 0730-577747