Herman


Jag är en svart shetlandsponny som är född 1996.
Jag är efter Wessel v.d. Amstelhof och undan Cornelia.
Jag är en valack och är ca 110 cm i mankhöjd.
Uppfödd av Maria Gustafson i Alingsås.

Jag är en bestämd herre och känner jag att jag kan få bestämma så gör jag det.  Jag tycker om att bli körd och att bli riden och jag gillar att bli borstad. Jag kan försöka att bitas ibland men det gör jag bara för att försöka skrämmas. Säger man åt mig att sluta så gör jag det. Jag älskar mat förståss o färskt gräs är det godaste som finns så jag kan försöka äta fast jag vet att jag inte får. Kan liksom inte  låta bli. Jag tycker om att galoppera och är bra för barnen som håller på att lära sig. Jag har mjuk,skön trav och det är lätt att ”rida lätt” på mig

– Mysigt och mjukt, säger barnen när dom får rida barbacka på mig och det gillar jag att höra! Skritt är väl inte så roligt men ok ändå ,tycker jag.

Jag kom till gården efter midsommar-07 och då tog jag över rangen i hagen men sen flyttade Wictor hem igen så nu är det han som är ranghögst och sen kommer jag. När Wictor inte är i hagen så brukar jag tala om för de andra hästarna att nu är det jag som bestämmer. Jag har bott på några olika ställen bl a i grannbyn Norbo.

002

 

Jag gillar att bli körd!

 

011

 

Jag och min tjejkompis Cleopatra som jag gillar mycket!

hyttornas hopp-6527Hoppa är inte min favoritgrej men jag kan om jag vill.

hyttornas hopp-6518

 

 

7 kommentar


 • Mai

  Jag ramlade av herman och bröt armen…..

  Men det gick bra! Det var ju fortfarande inte Hermans fel! jag grät några gånger i sjukhuset men allt ordnade sig. Jag blev jätte glad av alla teckningar som ni gav till mig! TACK!

  och Gittan, Sara och Annie…
  Tänk inte att det var ert fel, sånt händer när man rider.

  Ps! jag kommer nästa år! 🙂

  Många kramar,
  Mai

 • Ella

  Herman är jätte söt!!!:)

  31 oktober, 2013
 • Hanna

  Herman
  Ja var ska jag börja du är söt, snäll, glupsk. Men ingen fara alla vet väl att shettisar är matglada! Du är mjuk att rida barbacka på. Det var jätteroligt att hoppa med dig på Marikas lektion på ridlägret. Jag längtar tillbaka till dig och när jag fick rida dig varje dag. Du är stark också och väldens bästa vangnponny!!! Jag älskar dig och nu hoppas jag att du har det bra och busar med vännerna i hagen!!!!!!!

  Med vänlig hälsning Hanna

  19 augusti, 2014
 • Hanna

  Herman om det är någon ponny på gården jag vill rida så är det du du är den snällaste och den mest tålmodigaste ponnyn i VÄRLDEN!!!!! Herman jag längtar efter dig och jag önskar att jag kunde hälsa på dig oftare. När jag red Bingo på ridläger istället för dig när du var ute med de andra barnen som ville köra så längtade jag efter dig!!! Jag tycker om dig Herman jag älskar dig du är så UNDERBAAAAAR!!!!!!!!!

  17 oktober, 2014
 • Elin

  du är söt

  25 januari, 2015
 • Elsa

  Jag är ju med på en bild! 😀 Mycket minnen som kom upp när jag tittade på bilderna av Herman.. finaste ponnyn! Ridlägret med dig var det bästa jag varit på! Ses kanske i sommar.

 • Alicia

  Du är min favorit Herrman ❤️

  25 mars, 2016

You must be logged in to post a comment.

© Copyright Hyttornas Hästgård - Birgitta Roth Kurkkio - 0730-577747