Mandamus af Jäboruder


Jag kallas för Mandamus och är född 1997. Jag är uppfödd av Anne Pagmar i Mullsjö.

Jag är en valack och jag är 92 cm hög. Min pappa heter  Nero v.d Olde Maten och min mamma heter Helga v. Brakel

Jag tycker om att få dra min vagn och jag har sprungit på ponnytrav. Jag tycker också om att ha en ryttare på ryggen men jag är då väldigt känslig och min matte säger att jag är som en liten arabhäst då. Jag är väldigt lyhörd, lydig och snäll. Största charmtrollet på gården med min långa pannlugg, säger matte. Jag ägs av Josefine och Tilda men det är Gittan som sköter om mig mest. Josefine körde in mig när jag flyttade hit när jag var 5 år. Ponnytrav var väl ganska ok men om det var lerigt på banan tyckte jag det var besvärligt. Vill inte smutsa ner min hovar!

Jag är väldigt finlemmad för att vara en shettis och många tror att jag är ett sto?!  Jag får ofta ha en fläta eller en toffs i pannluggen för att matte vill se mina ögon,säger hon.

-Men han är ju en kille säger en del barn då?

Jag gillar att galoppera och ibland måste jag göra det för att hänga med i de andras tempo på ridbanan. Istället för att trava över bommarna på marken som matte lägger ut ibland så brukar jag hoppa i små skutt. Det är kul! Jag skrittar inte så fort så jag brukar trava ikapp när vi är ute för jag får ofta gå sist. Min bästis i hagen är Tjabo. Vi är jämt nära varandra. Zidde brukar också vara med och busa. Jag tycker det är roligt att tokspringa i hagen tillsammans med dom andra. Då sparkar jag ofta lite bakut också bara för att det är så himla skönt att få göra lite som jag vill.

hyttornas hopp-6524

Hoppa är kul!

039Här ska jag och Tilda vara med på Luciashow-2014

006

Tillsammans med Tjabo. Avslutning på ridläger 2014. Snygg med blommor i manen!

 

10 kommentar


You must be logged in to post a comment.

© Copyright Hyttornas Hästgård - Birgitta Roth Kurkkio - 0730-577747