Midgårds Cirrus


Jag är en minishetlandsponny och flyttade hit i juli 2014 tillsammans med min halvbror Milou.

Vi fick åka i hästtransporten jättelänge för det är långt till Skenshyttan från Lycksele. Först åkte vi med våra dåvarande ägare till Örnsköldsvik och där fick vi rasta lite och byta transport till Gittan och Jannes hästtransport.  Det tog en hel dag att åka. Vi stannade några gånger efter vägen så att vi fick komma ut och sträcka på benen, dricka vatten och äta lite gräs. Så det gick väldigt bra.

När vi kom till Skenshyttan och Hyttornas Hästgård var vi väldigt nyfikna på vart vi kommit. Där fanns många hästar och de var också nyfikna på oss och de gnäggade och sprang lite i sina hagar.

Vi fick komma ut i en hage där vi fick vara själva och det var skönt efter att ha åkt så långt. Vi gick nyfiket omkring och tittade och så rullade vi oss och sen bara toksprang vi i full fart och sparkade bakut och krumbuktade oss. Så skönt att få komma ut men lite konstigt och spännande att vara på ett nytt ställe.

Jag och Milou har alltid bott på samma ställe. Jag är ett år äldre än Milou men vi är födda på samma ställe. På ett stuteri som heter Stuteri Midgård och ligger i Skellefteå. Sen flyttade vi samtidigt till Lycksele när jag var 3 år och Milou 2 år. Där bodde vi hos en familj med 3 barn och de två flickorna skötte om oss väldigt mycket och älskade oss. De var ledsna när vi flyttade men nu var de så stora så de kunde snart inte rida på oss mer. Det skulle inte bli så roligt för oss att bara gå i hagen så därför fick vi flytta till Hyttornas Hästgård för här på gården ska det visst finnas en massa barn som kan rida och sköta om oss och det gillar vi.

Jag och Milou har samma pappa och han heter Ulrik. Min mamma heter Cinderella.

Jag är född 1 juli 2000 och min färg är brun. Jag är väldigt fin med mycket man och så har jag ”mjölmule”. Det heter så när mulen är ljus som min är.

Jag är 85 cm hög och det går både att rida och köra mig.

Jag ska vara med på ridlekis och ridläger.

030

Roligt att bli riden!

281Visst är jag fin!

034

Jag gillar snö!

055

Jag och Milou

ridlucia-2014-9975

Här är jag med på lucia med glitter i manen och en tärna på ryggen!

005

Jag och Milou. Här finns massor med barn som vill borsta oss och rida på oss.

You must be logged in to post a comment.

© Copyright Hyttornas Hästgård - Birgitta Roth Kurkkio - 0730-577747