Tunstas Nitro


Jag är en arbetshäst i litet format. Jag är en  shetlandsponny som gillar bäst att få dra min lilla fyrhjulsvagn till hagen med  vatten och att få dra hem något hölass. Jag tycker också om att bli riden men  kan då vara lite slö om det inte är en bestämd ryttare som kan få fart på mig,  då blir jag i stället pigg och glad och kan sparka bakut av ren glädje. Jag  gillar ston och vill då visa upp min allra finaste sida och kan då både  piaff och passage. Har fått 38 poäng på utställning när jag var unghäst.Jag är  född 1991 hos Kristina Wessmark i Insjön.

Jag är en  valack som är 96 cm  hög. Min färg är rödskäck och jag är väldigt mycket stickelhårig.
Jag har också sprungit på ponnytrav och vunnit några  prisrosetter. Jag har mjuk trav och är lätt att lära sig trava på. Jag är den shetlandsponny som flyttade hit först och då var jag bara 5 år. Det fanns bara en till häst här då , Noak, och sen kom Wictor och Fjödur. Så av alla hästar som finns på gården nu var jag den första.

Jag är väldigt ”cool”. Min matte kan linda in mig i en  prasslande presenning och det tycker jag är helt OK. Jag älskar att bli borstad  och ompysslad. Barnen får borsta mig hur länge som helst. En gång hade jag en hovböld som gjorde jätteont så jag fick åka hästtransport från  hagen. Jag kunde inte gå. Efter det fick jag vila från ridskolan en hel termin och det var inte roligt. Jag tycker om att få vara med och att bli flätad i manen och så……….

Jag är e: Lockinge Napoleon och u: Ninni

7 kommentar


You must be logged in to post a comment.

© Copyright Hyttornas Hästgård - Birgitta Roth Kurkkio - 0730-577747