Wictor.Y Ett maxat Gotlandsruss med mycket energi och vilja.


Född: 13 maj 1994   E:Titan 260 U: Freja 2856

Uppfödare: Malin Enghart i Odensbacken

Jag är ett Gotlandsruss som är brun och så är jag valack.

Jag håller precis måttet för hur hög ett ”russ” får vara med mina 129,8 cm i mankhöjd.

Jag är duktig på att hoppa och så kan jag dressyr om jag vill. Jag har placeringar i klasserna lätt D och lätt C i dressyr med min förra matte.

Jag har bott här på gården sedan jag var fem år och det är här som jag har lärt mig nästan allt som jag kan men när det blev dags för mig att tävla så hade min matte Josefine blivit för gammal så hon sålde mig till Ida som har tävlat mig.  När hon också blev för gammal för att tävla mig så fick jag komma tillbaka hit. Jag har också bott ett tag i Fagerbacken men jag trivdes inte så bra där så nu får jag stanna med min flock av shettisar här på gården.

Jag är med på ridskolan och är pigg och glad. Jag vill ha mycket motion för att må bra. A tt få galoppera långa sträckor ute i skogen det är roligt det.

Jag tycker också om att bli körd och jag har bra travstam sägs det. Jag har varit till travbanan några gånger och det var ganska läskigt med höga ljud och många hästar och människor som sprang omkring. Jag har flera halvsyskon som är duktiga på att trava och som vunnit fina priser.

En gång när jag var till Sveden i Falun på utställning så fick jag 39 poäng och om jag bara hade visat hur duktig jag är på att trava så hade jag fått ett poäng till och då hade jag fått åka till Skansen och visa upp mig men den dagen så hade jag ingen lust att visa min trav.

Jag älskar mat och blir lätt rund om magen. Jag kan också vara ganska envis men jag är jättesnäll och älskar att bli ompysslad och ställer man inga större krav på mig så gör jag alltid som ryttaren vill. Är du jätteduktig att rida så lyssnar jag så klart och visar upp min bästa sida.

Glömde nästan att berätta att mina förfäder går så långt tillbaka i tiden som till den första rasstamboken och det är roligt för då kan man säga att jag är en urtidshäst.

100_8924

 

hyttornas hopp-6559

2 kommentar


 • nathalie hjärtström

  jag tycker att din sida om wictor är helt underbara<3 bilderna är suveräna!!!!!!!!!! jag älskar hela din blogg. 🙂 det var världens bästa
  historia om wictor<3 wictor är en perfekt häst precis du Gittan sa MVH/nathalie hjärtström +Mikael hjärtström. vi tycker att du Gittan och alla dina underbara hästar har gjort en underbar sida / blogg<3

  25 mars, 2012
 • Ella

  Söt!! 🙂

  2 januari, 2014

You must be logged in to post a comment.

© Copyright Hyttornas Hästgård - Birgitta Roth Kurkkio - 0730-577747