Turridning, en riktig upplevelse


Bokning och frågor ring 0730-57 77 47 eller maila info@hyttornashastgard.se

NYHET!  FRISKVÅRDSDAG på onsdagar. Boka uteritter och ridlektioner.

Friskvårdsspecial 5-kort på 1 tim uteritt 2350kr. Gäller vardagar.

I vår turridningsverksamhet har vi islandshästar.  

För små barn som vill rida ut i skogen har vi shetlandsponnyer se barnridning

vårritten2014-low-5773

Vår specialite är små grupper för en personlig  upplevelse. Vi instruerar våra ridgäster i gångarterna och i hur hästarna fungerar. Från nybörjare till  vana ryttare. Max vikt 90 kg. Vi rider med  2 -4 pers. Åldersgräns 11 år.   Islandshästarna är små robusta hästar som är kända för sitt stabila psyke och sin härliga gångart tölt. De är lydiga, livliga och pigga på upptåg utan att vara hetsiga och istadiga. Tölten är mjuk och behaglig. 

 
vårritten2014-low-5668
 

Boka en tur på 1, 1,5 eller 2  timmar eller kanske en 3 timmars tur med fikastopp efter vägen. Ridturer går att boka så gott som dagligen. Vintertid om det är -6 eller lägre rider vi turer på 1,5 tim som längst. Ring, maila eller sms:a för info om lediga dagar och tider. Vill du att fika ska ingå i de kortare turerna  så fixar vi det med ett tillägg på 50:-/pers. Vi fikar då efter turen. Tala om när du bokar! Glöggturer rids fr o m 1:a advent.

005

Vi gör tillsammans ordning hästarna när ni kommer, borstar, kratsar hovar, sadlar och tränsar. Vi berättar lite om just den häst du ska rida. Vi sitter  upp i paddocken där vi kan gå igenom vad som gäller på ridturen. Hästarna är duktiga på att känna av vad för sorts ryttare de har på ryggen. Är du duktig att rida så lyssnar hästen på dig och om du är helt ovan så får du en häst som snällt följer de andra. Vi rider ut tillsammans i gammal bruksmiljö med skogen och sjöarna inpå knuten. Olika turer beroende på vilken längd på tur du valt att rida. Efter ridturen hjälps vi åt att ta hand om hästarna, sadla och tränsa av, borsta, kratsa hovar. 

 

Boka på info@hyttornashastgard.se eller 0730-57 77 47

 • 1 timme 500:-/pers 
 • 1,5 timme 600:-/pers
 • 2 timmar 700:-/pers
 • 3 timmar med fika 850:-/pers En riktig djur- och naturupplevelse! Rids från maj-oktober

Kontant betalning  på plats eller swish. Faktura till företag.  Ombokning vid dåligt väder efter överrenskommelse samma dag. Avbokning senast 3 dagar före beräknad riddag. Senare avbokning debiteras med halva avgiften. Ej avbokad ridtur  debiteras med hela avgiften. 

vårritten2014-low-5797

Speciella tematurer finns beroende på årstid.

 • ISLANDS NATIONALDAG
  17 juni firar vi med en härlig  2 tim tur i skog o mark på våra islandshästar
 • MIDNATTSRITT Upplev den svenska  sommaren när den är som bäst!
 • GLÖGGTURER
  Fr o m 1:a advent. 1,5 tim  ridtur på våra islandshästar. Glögg med tillbehör serveras när vi kommer tillbaka.  600:-/pers
 • MÅNSKENSTURER
 • SINNESRORIDNING bokas året runt. Känn närheten till hästen och naturen. Glöm tid och rum för en stund.

Bokning och frågor ring  0730-57 77 47 eller maila info@hyttornashastgard.se

Presentkort finns att köpa!

031

© Copyright Hyttornas Hästgård - Birgitta Roth Kurkkio - 0730-577747