+46 (0) 730 577 747 Om oss

Midgårds Milou

Midgårds Milou

Jag är en minishetlandsponny och flyttade hit till Hyttornas Hästgård 28 juli 2014 tillsammans med min halvbror Cirrus. Hur det gick till har redan Cirrus berättat på sin sida så det kan ni läsa om där.

Då får  jag berätta om något annat. Jag tänkte berätta om att det faktiskt är jag som startar allt bus som vi gör Cirrus och jag.

Jag är född 5 juni 2001 på Stuteri Midgård i Skellefteå och vi har samma pappa jag och Cirrus. Våran pappa heter Ulrik. Min mamma heter Myrilou.

Cirrus är ju ett år äldre än mig så jag är lillebror och är man det då får man vara lite busig eller hur? Jag är också lägre än Cirrus. Jag är faktiskt minst på gården. Jag är bara ca 70 cm i mankhöjd.

Jag brukar ofta hitta på lite bus som t e x att vi ska springa i kapp eller att vi ska stegra oss eller sparka bakut. Ibland så springer jag fort,fort och så svänger jag så att Cirrus inte hinner med. När det är snö så hoppar jag över snövallarna i hagen och nästan försvinner när jag springer genom mycket lössnö. Det bara virvlar stora snömoln runt mig. Ibland springer vi på varann bara för att vi gillar varandra och att leka. Det kan se ut som om vi brottas.

När vi ska få gå in i stallet så vill vi gärna gå in samtidigt annars brukar den som får vara kvar i hagen och vänta på att bli intagen inte ha tid att vänta så då smiter vi under eller hoppar över staketet och springer in själva. Jag brukar inte gå direkt in utan vill kolla lite på andra ställen först. Det finns många hästar att hälsa på en jättestor bruksnordis och henne är jag nyfiken på.

Min färg är fux och jag har en vit bläs och så är min underläpp vit. Jag har tjock och lång man Jag är världens charmigaste och gosigaste. Jag kan faktiskt nästan kramas. Jag trycker mig intill den som gosar med mig för det är så mysigt. Jag är också världens snällaste.

Jag är väldigt nyfiken, klok och modig. Cirrus är fegare än mig. Han vill alltid att jag ska gå först.

Jag är med på ridlekis och ridläger. Det går att rida på mig om man inte är för stor. Jag kan också dra en liten vagn.

Hästar brukar inte få göra som de vill men ibland så känns det som om att jag får göra det bara för att jag är så liten och go´. Jag brukar aldrig göra dumma saker bara busa lite för jag är ganska envis och vet vad jag vill.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.