+46 (0) 730 577 747 Om oss

Tunstas Nitro

Tunstas Nitro

F. 1991

Valack

96 cm

Rödskäck, stickelhårig

E: Lockinge Napoleon

U: Ninni

Uppf: Kristina Wessmark, Insjön

Jag är en arbetshäst i litet format. Jag  gillar bäst att få dra min lilla fyrhjulsvagn. Jag tycker också om att bli riden men  kan då vara lite lat om det inte är en bestämd ryttare som kan få fart på mig,  då blir jag i stället pigg och glad och kan sparka bakut av ren glädje. Jag  gillar ston och vill då visa upp min allra finaste sida och kan då både  piaff och passage. Har fått 38 poäng på utställning när jag var unghäst.

Jag har också tävlat i ponnytrav och vunnit några  prisrosetter. Jag har mjuk trav och är lätt att lära sig trava på. Jag är den shetlandsponny som flyttade hit först och då var jag bara 5 år. Det fanns en till häst här då , Noak, och sen kom Wictor och Fjödur. Så av alla hästar som finns på gården var jag den första.

Jag är väldigt ”cool”. Min matte kan linda in mig i en  prasslande presenning och det tycker jag är helt OK. Jag älskar att bli borstad  och ompysslad. Barnen får borsta mig hur länge som helst. 

En gång hade jag en hovböld som gjorde jätteont så jag fick åka hästtransport från  hagen. Jag kunde inte gå. Efter det fick jag vila från ridskolan en hel termin och det var inte roligt. Jag tycker om att få vara med och att bli flätad i manen och så……….

Nu  när jag blivit gammal går jag mest i hagen och latar mig. Får följa med ut på promenad i bland.

28 april 2022 fick Nitro somna in och galopperar nu på de evigt gröna ängarna tillsammans med Wictor som fick somna in 24 april 2022.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.