+46 (0) 730 577 747 Om oss

Homeopati

Homeopati

Homeopatiska behandlingar av djur

0730-577747  eller   info@hyttornashastgard.se

Jag (Gittan) är diplomerad klassisk djurhomeopat och kan behandla djur med homeopatiska läkemedel.

Innan en behandling påbörjas hos mig vill jag att djuret har träffat en veterinär för rätt diagnos.

Jag gick utbildningen i Mora på Svenskt Center för Klassisk Homeopati 2003-2005.                                                           I utbildningen ingick förutom ämnen i homeopati även veterinärmedicin.

Homeopatiska läkemedel är framställda av naturliga ämnen från växt-, mineral- och djurriket.

Klassiska homeopater behandlar efter teorin att lika botar lika  och med en helhetssyn för ett långsiktigt tillfrisknande. Vi kan också behandla akuta sjukdomar och förebyggande.

Vi tänker i ett längre perspektiv och ser till hur hela individen mår, dess miljö, tidigare sjukdomsbild, vad den varit med om tidigare i livet och hur individen är som person/djur. Vi vill ha reda på så mycket som möjligt om djuret för att kunna ge rätt medel. Därför är vi frågvisa och en första konsultation tar ca 1 timme.

En sådan behandling vill på sikt göra att individen mår bättre får bra energi och håller sig friskare.                            Det egna självläkande systemet aktiveras.

 I ett inledande skede av behandlingen kan det uppstå en s k förstförsämring tex en hälta som blir sämre. Försämringen kan sitta i från några timmar till högst någon dag men det sist nämnda är ovanligt.

Det är viktigt att du som djurägare iakttar ditt djur noga under en homeopatisk behandling och gärna skriver ner eventuella förändringar för att uppföljningen ska bli så bra som möjligt. Det viktigaste är att djuret får en bättre energinivå än tidigare och att det mår mentalt bra.

Malignt Melanom på häst

När jag skulle välja ämne till projektarbetet på skolan så blev det Malignt Melanom på häst för att mitt eget islandssto precis utvecklat sådana knölar och att jag ev. sett ett samband mellan knölarnas uppkomst och att hon vid det tillfället mådde mentalt dåligt. 

Är du intresserad av det arbetet så hör av dig.

Har du också en häst som fått Melanomknölar och sett ett samband?Skicka gärna ett mail och berätta

KONTAKT info@hyttornashastgard.se el. 0730-577747

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.