+46 (0) 730 577 747 Om oss

MIDSOMMAR 2021

MIDSOMMAR 2021

Här händer det mycket just nu.

Blunder och Sirap har flyttat.

Söta, minishettisen Opal med den fina isabellfärgen har flyttat hit och likaså diplomstoet Palett som kom med hästtaxi från Österlen, 70 mil här i från. Rödskäck, 89 cm och så fin med sin långa man och sitt lite nätta sätt att trava.

Islandshästen Feldur fick vi med oss hem från Anna i Våmhus där vi lämnade Blunder hos sin gamla matte. Det var som att komma hem för Blunder. Feldur var nog lite mer förvånad vart han hamnat men det fungerade bra direkt med Birk och Atli här hemma.

Så blev vi med kycklingar från ägg som legat i Jannes egenhändigt ihopsatta äggkläckningsmaskin och det var spännande och nytt för oss. Så intressant att följa kläckning och deras tillväxt. 14 st blev det och fler är på gång.

Dvärgvädurskaninerna Maja och Mia flyttade in. Två vita systrar med blåa ögon.  Så charmiga och fulla av bus. Jag som gjort mig av med alla kaninburar och saker tyckte plötsligt det var jätteroligt att få investera i nya grejer. 

Två veckor senare kom Pelle en lejonhuvad, grå kaninpojke på 1 år. Så söt, snäll och tillgiven.

Så dagarna före midsommar så hämtade vi hem Sikas, en 4-årig shetlandsponny på ca 110 cm. En  ståtlig och vacker rödskäck. Valack som ska jobba i verksamheten med de andra “gamlingarna” och så klart de som kommit nya. Alla ska de få lite olika uppgifter här på gården.

Sirap flyttade till sitt nya hem i Malungsfors i början av juni. Där blir han ompysslad och är sällskap till en annan ponny.

Spök har fått åkt till Moa i Solvarbo på träning i några månader och det är bra för henne eftersom hon är lite för pigg för verksamheten här hemma

Det blir en spännade sommar och höst här och under nästa år planerar vi att få föl då jag bokat hingst till Palett och Verona. Ser framåt efter att inte riktigt vetat hur jag ska komma vidare men det här känns bra.

Dessutom är Boken om Mandamus så gott som klar. Några bilder fattas sen ska den skickas till förlaget.

Och snart kommer hemsidan att uppdaters med nya bilder.

Há det gott så länge!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.